Brugal
Webová stránka značky: BrugalByl vytvořen před více než 130 lety Donem Andresem Brugalem Montanerem. Jeho vizí, vášní, obětavostí a tvrdou prací. Papa Andres, jak se mu přezdívá, byl původem ze Španělska a přestěhoval do Karibiku, kde dostal skvělý nápad: zdokonalit umění výroby rumu. Zakladatel Andres Brugal byl přitahován krásou Dominikánské republiky. Svým unikátním způsobem viděl potenciál v propojování různých částí procesu výroby rumu tak, aby vytvořil svůj originální rukopis. Styl rumu Brugal je velmi komplexní, zároveň však pěkně uhlazený, navržený pro sdílení s přáteli a radost z pití rumu.
A v čem tedy spočívá jeho dokonalé umění výroby rumů?
- Vyrábí se z nejkvalitnějších surovin pocházejících přímo z Dominikánské republiky
- Z nejjemnějšího destilátu, lehkého a čistého
- Dozrává v ručně vybíraných dubových sudech, které jsou vysoce kvalitní a mají potenciál přidat rumu Brugal ten správný charakter.
- Ve strategicky rozmístěných skladech dochází k procesu staření při tropických teplotách, které během procesu zrání rumu, nabízejí větší hloubku a komplexnost.
V případě Brugal 1888 postupem času vzniká chuť a aroma ze dvou různých typů sudů – z evropského a bílého amerického dubu.
Tyto sudy se ještě před příchodem do Brugalu používaly v jiných průmyslových odvětvích: Sud z bílého amerického dubu byl již použit při zrání bourbonu a získáváme ho jak jinak, než z USA a na druhé straně sud z Evropského dubu, kde zrálo španělské sherry. Ten pochází z Jerezu ve Španělsku.
Všechny zmiňované kroky výroby jsou kousky skládačky, které mistři svého řemesla společně dávají dohromady, aby vytvořili různé chuťové profily v nezapomenutelných rumech.
Každá ochutnávka je rozdělena do 3 částí. Vzhled + Aroma + Chuť
Brugal Blanco je rum stařený od 2 do 5 let v sudu z bílého amerického dubu, který byl předtím použit na staření Bourbon whisky. Kvůli jemnosti a odbarvení se používá trojnásobná filtrace. Brugal Blanco je delikátní rum s lehkými tóny. Oproti Brugal Anejo má méně dřevitých tónů, je mnohem hladší a jemnější. Ve vůni můžete cítit vanilku, karamel, kokos... v chuti delikátně jemné tóny kakaa a kávy... Závěr je zde kratší a hladší, než u Anejo, či Extra Viejo.
Brugal Anejo je opět rum stařený od 2 do 5 let v sudu z bílého amerického dubu, který byl předtím použit na staření Bourbon whisky. Anejo má lehké aroma dubového dřeva, kromě něj, je zde lehce cítit zimní koření, které je i v chuti po napití. Skořice, kakao, čokoláda, lehká sladkost. Chuťový závěr má sušší, než je u většiny rumů, a proto se např. Mě dobře pije samotný a nikdy neskončím u jedné sklenice.
Brugal 1888 – prémiový rum určený k vychutnávání.
Rum stařený 8-14 let ve dvou typech sudů. Brugal 1888 se může pochlubit komplexním chuťovým profilem vyplývajícím z jedinečného procesu dvojitého staření. Nejprve vypálený alkohol zraje v ručně vybíraných sudech z bílého amerického dubu, které byli předtím použity na staření Bourbon whisky. Z nich rum získá své plné tělo a některé tóny, jako vanilku, kávu, karamel a čokoládu. Poté následuje druhé zrání v sudech z evropského dubu, které se předtím používali pro zrání Sherry ve Španělsku. Zde se dále rozvíjí chuť rumu a jeho aroma. V chuti můžete najít kakao, skořici, hřebíček a další koření, ale taky ovocné tóny bobulí, banánu a např. pomerančovou kůru. Má dlouhotrvající chuťový závěr tzv aftertaste.
Každá láhev Brugalu 1888 byla s pečlivostí vytvořena ručně. Ručně hotové, podepsané a zapečetěné, aby se uvnitř zachoval vynikající dvojitě-stařený rum. Osvoboďte a vychutnejte si ji tak, že ji budete popíjet doušek po doušku.
Ušlechtilé destiláty, které jsou primárně určené k popíjení pozdvihnou klasické koktejly, jako Old Fashioned, Negroni, nebo Manhattan na zcela jinou úroveň.
Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem